Miyako

MiyakoMusim hujan berakhir pada 12 Jun, Pulau Miyako akhirnya dilancarkan pada musim panas! Tidak sampai tahun 2015 pulau ini secara rasmi dibuka sepenuhnya ke dunia luar. Pulau ini mempunyai pantai berpasir yang indah dan kawasan menyelam bebas pencemaran.

Miyako

Miyako

Pulau Miyako adalah pulau utama Kepulauan Miyako, dengan kumpulan terumbu karang terbesar di Jepun “Yaeganase”, dan merupakan destinasi popular untuk snorkeling dan menyelam. Selain itu, terdapat juga Tohegan Nagasaki, Pantai Yonaha Maehama, Pantai Pasir Gunung, Desa Budaya Jerman Ueno dan tempat-tempat menarik lainnya. Ia mengambil masa sekitar 45 minit dari Bandara Naha ke Pulau Miyako, dan pengangkutan di pulau ini biasanya menggunakan teksi atau kereta sewa.

Miyakojima: Ia memiliki kumpulan terumbu karang terbesar di Jepun. Miyakojima adalah pulau utama Miyakojima, terletak di Lautan Pasifik kira-kira 300 kilometer di barat daya Pulau Utama Okinawa. Miyakojima dibentuk oleh peningkatan terumbu karang. Pulau ini diaspal dengan pasir putih Pantai berpasir yang indah dan laut biru. Pantai di sini juga merupakan antara pulau paling indah di Okinawa.

Pulau Miyako juga memiliki Yaeganase, kumpulan terumbu karang terbesar di Jepun, yang terletak sekitar 5-22 kilometer di utara Pulau Ikema di sebelah utara Pulau Miyako. Terumbu karang panjang 17 kilometer dan lebar 6.5 kilometer. Sekali setahun, terumbu karang akan terendam oleh air laut yang naik. , Oleh itu ia memiliki reputasi “Japan’s Great Barrier Reef”. Ini adalah destinasi popular untuk snorkeling dan menyelam. Selain menikmati karang dan ikan tropis, ada kemungkinan besar untuk menemui ikan syaitan antara bulan Disember dan Mac, Kadang-kadang ikan paus bungkuk dan lumba-lumba dapat ditemui.

17 End

17 End

17Tamat

Salah satu tarikan paling popular di Kepulauan Miyako adalah 17end (RW17 END) di Shimoshima. Ini adalah tempat yang diciptakan oleh penambakan ketika Lapangan Terbang Miyakojima dibina. Terdapat laut biru dan pantai pasir putih. Di pantai, saksikan kapal terbang yang besar berlepas dan mendarat di atas. Pengalaman ini akan menjadikan anda tidak dapat dilupakan seumur hidup

Apa itu 17End? 17End adalah tempat yang dibuat secara artifisial semasa pembinaan Lapangan Terbang Miyakojima. Kini popular di kalangan pelancong. Nama tempat rasmi adalah Shimojijima Airport RW17 END. Kerana terletak di lapangan terbang, ia dinamakan dalam istilah penerbangan. RW bermaksud landasan ( Landasan) = 17 bermaksud bahawa jika utara adalah 0 darjah, landasan akan menghadap 170 darjah, dan pesawat akan mendarat dari 170 darjah, dan TAMAT adalah akhir landasan = TAMAT, gabungkan mereka untuk membentuk nama “Shimoshimajima Airport RW17 END”. Tepatnya, pembacaan sekitar 17 AKHIR disebut “titik tujuh akhir” dalam terminologi penerbangan, sehingga diwakili oleh Jiunana End dalam bahasa Jepun.

17End

17End

Bagaimana menuju ke 17End? Jambatan Irabu dibuka pada tahun 2015. Menjelang tahun 2019, Shimojishima Airport, yang hanya untuk latihan, telah dibuka untuk umum sebagai lapangan terbang dengan terminal penumpang, yang dipanggil Miyako Shimojishima Airport. Lebar jalan yang menuju ke 17End sangat sempit , Terdapat kemalangan jalan raya yang sering berlaku, jadi ditutup sejak Mac 2019. Walau bagaimanapun, orang boleh berjalan ke 17End. Pertama, pelancong memandu ke tempat di mana kenderaan ditutup. Walaupun 17End mempunyai dua pintu masuk, pintu masuk barat lebih dekat, jadi disarankan untuk memulai dari Masuk ke sini.

Lintas pertama Irabu Ohashi, dan kemudian pergi ke Shimojima. Selepas itu, pergi ke Lapangan Terbang Shimajima, dan kemudian memandu ke Pantai Nakanoshima di sebelah selatan lapangan terbang. Oleh kerana tidak ada tempat letak kenderaan berdekatan, pengunjung hanya boleh meletak kenderaan di jalan. Tidak ada tandas dan tidak Teduh, jadi pastikan untuk bersiap untuk serangan panas. Berjalan di sepanjang pagar dan dalam masa sekitar 7 minit, anda akan sampai di 17 Akhir. Perlu sekitar 10 minit untuk sampai ke lampu lepas landas dan pendaratan.

irabu-bridge

irabu-bridge

Jambatan Liberty Terpanjang di Jepun

Dibuka pada tahun 2015, jambatan sepanjang 3.5km antara Pulau Era dan Pulau Miyako adalah jambatan bebas terpanjang di Jepun. Tidak seperti jambatan lurus, ia menghubungkan pulau-pulau ketika bengkok. Titik tertinggi jambatan adalah sehingga 24m, yang setara dengan Tingkat 8 pangsapuri. Ini adalah tempat yang baik untuk mengalami lautan biru Pulau Miyako. Pelancong boleh memandu, menunggang basikal atau berjalan kaki, tetapi tidak digalakkan berjalan, kerana tidak ada trotoar di jambatan. Selain itu, beberapa jalan dipasang di suatu tempat di sepanjang jalan Jalur sisi digunakan dengan ketat untuk evakuasi, jadi tempat melarang dilarang. Ikuti peraturan dan nikmati pemandangan.

okinawa

okinawa

Kolam batu kapur
Dua kolam melingkar dengan ukuran berbeza dihubungkan ke laut melalui gua bawah tanah. Kolam jalan di tebing barat Shimojijima. Gua batu kapur pernah menjadi kolam yang terbentuk oleh hakisan hujan dan ombak, dan ditetapkan sebagai Kawasan dan Alam Pemandangan Nasional Monumen.

Kedua-dua kolam bulat bersaiz ini mempunyai tempat persiaran, yang sangat sesuai untuk berjalan-jalan dan bersiar-siar. Kedua kolam itu bersambung di bawah, nampaknya mereka terhubung ke laut melalui gua bawah tanah, dan ada banyak ikan untuk didiami. Terokai gua bawah tanah, dan kolam adalah tempat kegemaran para penyelam.

miyako-jima

miyako-jima

Yaeganase-Great Barrier Reef di Jepun
Yaeganase, kumpulan terumbu karang terbesar di Jepun, terletak kira-kira 5-22 kilometer di utara Pulau Ikema di sebelah utara Pulau Miyako, dengan luas sekitar 17 kilometer dari utara ke selatan dan sekitar 6.5 kilometer dari timur ke barat. Yaeganase umumnya terletak di bawah dasar laut dan hanya Baru ketika air surut melintas air laut yang naik. Orang-orang memanggil Yaeganase the Dreamland, dan juga memiliki reputasi Great Barrier Reef Jepun.
Sebagai habitat terumbu karang, Yaeganase juga merupakan destinasi popular untuk snorkeling dan menyelam. Dari Januari hingga Mac, anda dapat melihat sinar manta hantu, dan dari bulan April hingga Oktober, anda dapat melihat pelbagai ikan kecil dan Yaeganase. Tuna anjing, dan pemandangan pemijahan karang, dan kadang-kadang bahkan ikan paus bungkuk dan lumba-lumba.

EUROPE_CULTURE

EUROPE_CULTURE

Desa Budaya Jerman Ueno-Alami suasana istana Eropah
Tidak perlu mengambil penerbangan selusin jam ke Eropah untuk melihat istana tersebut. Pulau Miyako mempunyai perkampungan budaya Ueno Jerman dengan tema budaya Jerman, meniru istana yang dibina pada abad ke-18, yang membolehkan pelancong merasa seperti berada dalam dongeng. Pemandangan.
Pada tahun 1873, sebuah kapal dagang Jerman terbunuh di pesisir Pulau Miyako, dan penduduk kampung menyelamatkan sekumpulan kru kapal karam. Mahkamah Jerman membina monumen persaudaraan untuk menyatakan rasa syukur, dan kemudian membangun taman tema ini.

Taman ini mempunyai dewan peringatan persaudaraan, KINDER HAUS dengan tema dunia dongeng Jerman, kapal bersiar-siar di bawah laut dan kemudahan hiburan lain. Sama ada sebuah istana besar dalam kisah dongeng Grimm, atau rumah ladang tradisional, pembinaan kampung budaya sama seperti Jerman, bukan hanya seni bina yang indah , Sejarah bersatu penting di Jerman, kampung budaya juga mempunyai catatan terperinci.

Beach

Beach

Pantai Yanaha Foreshore – pantai pertama Pasifik Timur
Terletak di sebelah barat daya Pulau Miyako, pantai Yoneha Foreshore yang indah, ditumpuk dengan pasir putih, dan air biru yang telus menjadikan Yoneha Foreshore dinobatkan sebagai pantai terbaik di Jepun oleh Trip Advisor selama dua tahun berturut-turut. Ia boleh disebut pantai pertama di Timur.

Pantai membentang sejauh 7 kilometer di sepanjang pesisir pantai. Oleh kerana pantai yang cetek, aktiviti air seperti mandi laut dan perahu pisang sangat sesuai. Di samping itu, pemandangan matahari terbenam yang menarik menambahkan banyak daya tarikan di pantai Naha.

Tidak banyak penduduk di pulau ini, jadi kadang-kadang tidak banyak teksi di lapangan terbang. Cara terbaik ialah menempah perkhidmatan ulang-alik lapangan terbang terlebih dahulu. Boleh ditempah di sini . (https://www.g2rail.com/product-detail/miyako-island-airport-transfer-service)

Selain itu, semasa melakukan perjalanan di pulau utama Jepun, kereta api dan pengangkutan awam sangat penting. Aplikasi mudah alih terbaik adalah Xmove  (app.g2rail.com), anda selalu dapat memeriksa jadual semua pengangkutan, atau anda boleh membuat tempahan secara langsung. Sekiranya anda memerlukan lebih banyak maklumat mengenai pulau indah di Jepun ini, sila beri komen di bawah ini, atau berikan Saya ada beberapa cadangan. Terima kasih.

sunset Miyako

Sunset Miyako

Kategori: 未分类

0 Komentar

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *