Junamatka upeissa maisemissa: Miltä Pariisi Niceen näyttää

Ranskan eteläosassa sijaitseva Nice odottaa sinua. Lähde Pariisista ja tee 740 kilometrin matka, joka vie sinut läpi Ranskan avarien maisemien ja tarjoaa kokemuksia yhdestä Euroopan kauneimmista luonnonmaisemista. Hyppää junaan ja lähdetään unohtumattomalle matkalle.

Lähtöpaikka Pariisi: Romantiikan kaupunki

Pariisin aamussa voit aloittaa matkasi kaupungin keskustasta Gare de Lyon -rautatieasemalta. Tämä asema sijaitsee Pariisin 12. kaupunginosassa ja on yksi Pariisin tärkeimmistä liikennekeskuksista, erityisesti junille, jotka suuntaavat Ranskan eteläosiin ja muihin Välimeren maihin.

Liikkuminen Gare de Lyon -asemalle on hyvin kätevää. Voit valita metrolinjat 1 tai 14 tai käyttää busseja, kuten linjat 20, 24, 57, 63. Aseman ympäristössä on Pariisin kauneimpia katuja, mukaan lukien 12. kaupunginosan viehättävät kadut ja lähellä sijaitseva Place de la Bastille. Asemalla voit myös ihailla tunnetuilla taiteilijoilla maalattuja Pariisin seinämaalauksia, jotka lisäävät matkasi taiteellista tunnelmaa.

Kauniit maisemat: Matka etelään

Matka Pariisista Niceen kestää noin 5 tuntia 41 minuuttia ja kulkee useiden kauniiden Ranskan kaupunkien, kuten Avignonin ja Marseillen, läpi. Palvelusta vastaa Ranskan kansallinen rautatieyhtiö (SNCF), joka tarjoaa mukauttavan TGV-huippunopeusjunan palveluja.

Kun juna lähtee Pariisista, näet vähitellen avautuvan maaseudun maiseman. Etelään suuntautuessasi ikkunasta avautuvat maisemat muuttuvat merkittävästi, kun siirryt pohjoisen tasangoilta etelän kukkuloille ja viinitarhoille, kunnes päädyt Välimeren siniseen taivaan äärelle. Tämä matka on todellinen visuaalinen juhla.

Kohde: Nice – Rannan paratiisi

Saapuessasi Niceen Gare de Nice-Ville -rautatieasemalle, tämä kaunis Välimeren rannikkokaupunki ottaa sinut vastaan ainutlaatuisella viehätyksellään. Asema sijaitsee Niceen keskustassa, lähellä monia kuuluisia nähtävyyksiä, kuten Promenade des Anglais ja Place Masséna.

Poistuessasi Gare de Nice-Ville -asemalta voit ottaa 1. linjan raitiovaunun kulkemaan kaupungin eri osiin tai käyttää busseja, kuten linjat 100, 200, 500, matkustaaksesi Niceen ympäröiviin kauniisiin kaupunkeihin. Kävely Promenade des Anglais’lla ja rannikon upeiden maisemien nauttiminen on unohtumatonta kokemusta kaikille Niceen saapuville matkailijoille.

Matkan Klassiset Nähtävyydet ja Kokemukset

Matkalla Pariisista Niceen ei ole vain kohteet, jotka ihastuttavat, vaan myös matkalla kuljetut kaupungit ja nähtävyydet. Avignonissa voit nähdä kuuluisan Palais des Papesin, joka on yksi keskiajan Euroopan tärkeimmistä uskonnollisista rakennuksista. Marseilleen vanha satama (Vieux-Port) puolestaan tarjoaa ainutlaatuisen näkymän Ranskan eteläosaan.

Junassa mukavat istuimet, ilmainen Wi-Fi ja ruokapalvelut tarjoavat miellyttävän matkakokemuksen. Yleensä lipun hinta vaihtelee 50-130 euron välillä, riippuen valitsemastasi istuimen tasosta ja varauksen ajankohdasta.

Loppu: Suunnittele Seuraava Matkasi xMove-sovelluksella

Matka Pariisista Niceen junalla vie sinut kaupungin vilinästä rannikon rauhaan. Tämä Ranskan pohjois-etelään ulottuva matka jättää sinulle syvällisen vaikutelman. Jos suunnittelet seuraavaa matkaa, kokeile ladata xMove-sovellus saadaksesi lisää matkainspiraatiota ja käytännön vinkkejä.

Avainsanat

#Pariisi #Nice #Juna #Lippu #PariisistaNiceen #RanskanKansallinenRautatieyhtiö #TGVNopeusjuna #GaredeLyon #GaredeNiceVille #Matkailu