Popotovanje z vlakom skozi čudovite pokrajine: Iz Pariza do Nice

Na koncu Azurne obale v južni Franciji te čaka slikovita Nica. Začni svoje potovanje iz Pariza in ta 740-kilometrska pot ti ne bo samo omogočila, da prečkaš prostrane francoske dežele, ampak tudi doživiš enega najlepših evropskih naravnih spektaklov. Vstopi v vlak in se odpravi na nepozabno popotovanje.

Izhodišče: Pariz – Začetek romantičnega mesta

Ob jutranjem času v Parizu lahko začneš svoje potovanje z osrednjega dela mesta z Gare de Lyon. Ta železniška postaja se nahaja v 12. okrožju Pariza in je eno glavnih železniških vozlišč v mestu, še posebej za vlake, ki vozijo proti jugu Francije in drugim sredozemskim državam.

Dostop do Gare de Lyon je zelo enostaven. Lahko se usedeš na metro linij 1 ali 14 ali pa uporabiš avtobuse linij 20, 24, 57, 63. Okoli postaje se nahajajo eni najlepših ulic v Parizu, vključno z očarljivimi ulicami 12. okrožja in bližnjim Place de la Bastille. V postaji lahko tudi občuduješ umetniške murale znanih umetnikov, ki dodajo umetniški pridih tvojemu potovanju.

Na poti skozi čudovite pokrajine: Na jug

Potovanje z vlakom iz Pariza do Nice traja približno 5 ur in 41 minut, prehaja pa skozi številna čudovita francoska mesta, kot sta Avignon in Marseille. Operater je SNCF, ki ponuja udobne storitve hitrih vlakov TGV.

Kadar vlak zapusti Pariz, boš opazil, kako se pokrajina postopoma spreminja, od severnih ravnic do južnih hribov in vinogradov, vse do modrega neba in morja na Azurni obali. To potovanje je zagotovo vizualna poslastica.

Prihod v nico: Pozdrav v obalnem raju

Ko prispeš v nico in na Gare de Nice-Ville, te bo to čudovito sredozemsko mesto pozdravilo s svojo edinstveno privlačnostjo. Postaja se nahaja v središču Nice, v bližini pa je veliko znanih znamenitosti, kot so Promenade des Anglais in Place Masséna.

Od Gare de Nice-Ville se lahko z avtobusom linij 100, 200, 500 odpraviš do različnih delov mesta ali pa izkoristiš tramvaj linije 1 (Tramway), da odkriješ čudovita mesteca okoli Nice. Sprehod ob Promenade des Anglais in občudovanje čudovitih obalnih razgledov je nepozabna izkušnja za vsakega obiskovalca Nice.

Klasika in izkušnje na poti

Na tem potovanju iz Pariza do Nice ni le cilj potovanja tisti, ki očara, ampak tudi mesta in znamenitosti, ki jih srečuješ po poti. V Avignonu si lahko ogledaš znameniti Papin Palais (Palais des Papes), eno najpomembnejših religioznih stavb srednjeveške Evrope. Stari port v Marseillu (Vieux-Port) prav tako ponuja edinstven čar južne Francije.

Na vlaku udobna sedišča, brezplačen Wi-Fi in obroki na krovu zagotavljajo prijetno izkušnjo potovanja. Cene vozovnic se običajno gibljejo med 50 in 130 evri, odvisno od razreda sedežev in časa nakupa.

Zaključek: Načrtujte svojo naslednjo pot z aplikacijo xMove

Potovanje z vlakom iz Pariza do Nice vas popelje od mestnega vrveža do miru obalnega letovišča. Ta potovanje po Franciji od severa do jugu vam bo zagotovo pustilo globok vtis. Če načrtujete svojo naslednjo pot, prenesite aplikacijo xMove, da pridobite več potovalnih navdihov in koristnih nasvetov.

Ključne besede

#Pariz #Nicea #Vlak #Vstopnice #ParizDoNice #SNCF #TGV #GareDeLyon #GareDeNiceVille #Potovanje