Cesta vlakem s nádhernými výhledy: z Paříže do Nice

Na konci malebné Francouzské riviéry čeká malebná Nice na vaše přijetí. Od Paříže se vydáte na 740 kilometrů dlouhou cestu, při které projdete rozlehlými krajinami Francie a zažijete některé z nejkrásnějších přírodních scenérií Evropy. Nastupte na vlak a vydejte se na nezapomenutelnou cestu s námi.

Místo odjezdu Paříž: Začátek romantického města

V Paříži můžete svou cestu zahájit ráno z Gare de Lyon v centru města. Tato stanice se nachází v 12. obvodu a je jedním z hlavních železničních uzlů města, zejména pro vlaky směřující na jih do Francie a dalších zemí Středomoří.

Doprava na Gare de Lyon je velmi pohodlná. Můžete použít metro linky 1 nebo 14, nebo autobusy č. 20, 24, 57, 63. Okolí stanice nabízí některé z nejkrásnějších ulic v Paříži, včetně okouzlujících ulic v 12. obvodu a náměstí Bastille (Place de la Bastille). Na stanici si můžete také prohlédnout malby od slavných umělců, které přidávají uměleckou atmosféru vaší cestě.

Cestou krásnými krajinami: směrem na jih

Cesta vlakem z Paříže do Nice trvá přibližně 5 hodin a 41 minut a vede přes několik krásných francouzských měst, jako jsou Avignon a Marseille. Provozovatelem je SNCF, francouzská národní železnice, která poskytuje pohodlné vlaky TGV vysokorychlostního typu.

Jakmile vlak opustí Paříž, uvidíte, jak se krajina mění čím dál více na jihu. Od severních rovin přes jižní kopce a vinice až po azurové pobřeží, tato cesta bude vizuálním zážitkem.

Cíl Nice: Přivítání v přímořském ráji

Když dorazíte na Nice‘s Gare de Nice-Ville, tento krásný městský přístav vás uvítá svou jedinečnou atmosférou. Stanice se nachází v centru Nice, a v okolí se nachází mnoho známých památek, jako je Promenade des Anglais a Place Masséna.

Ze Gare de Nice-Ville se můžete dostat tramvají linky 1 (Tramway) do různých částí města, nebo autobusy č. 100, 200, 500 do krásných okolních měst. Procházka po Promenade des Anglais a obdivování nádherných pobřežních výhledů je zážitkem, který byste si neměli nechat ujít v Nice.

Klasické atrakce a zážitky během cesty

Na této cestě z Paříže do Nice není jen cílová destinace fascinující, ale také města a památky podél trasy. V Avignonu můžete vidět slavný Palais des Papes, jednu z nejvýznamnějších náboženských budov středověké Evropy. Starý přístav (Vieux-Port) v Marseille ukazuje unikátní charakter jižní Francie.

V vlaku budete mít k dispozici pohodlná sedadla, zdarma Wi-Fi a občerstvení, což zajistí příjemnou cestu. Ceny vstupenek se obvykle pohybují mezi 50 a 130 eury, v závislosti na zvoleném typu sedadla a době rezervace.

Závěr: Plánujte svou další cestu s aplikací xMove

Cesta vlakem z Paříže do Nice vás přivede z městského ruchu do klidu pobřeží. Tato cesta přes Francii vám zanechá trvalý dojem. Pokud plánujete svou další cestu, stáhněte si aplikaci xMove pro více inspirace a užitečných rad.

Klíčová slova

#Paříž #Nice #vlak #jízdenky #PařížDoNice #SNCF #TGV #GareDeLyon #NiceVille #cestování